przekąski 26.06.2023

julienne w powolnej kuchence

40 min
2 porcje
Julienne w powolnej kuchence
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie to danie gotuje się w małych garnkach, w których następnie podaje się je na stole. Ale jeśli wygląd nie ma dla ciebie większego znaczenia, ugotuj julienne w powolnej kuchence. Składniki są najpierw smażone w misce multicookera, a następnie pieczone w nim.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka, grzyby i obraną cebulę. Zetrzyj ser.

Włącz tryb "smażenia" i umieść masło w misce wolnowaru.

Dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby i gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj filet z kurczaka, śmietanę, musztardę, mąkę, sól i mielony pieprz. Smaż wszystko razem przez 10 minut.

Posyp startym serem, zamknij pokrywkę i gotuj w trybie "Pieczenia" przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy