Tradycyjnie to danie gotuje się w małych garnkach, w których następnie podaje się je na stole. Ale jeśli wygląd nie ma dla ciebie większego znaczenia, ugotuj julienne w powolnej kuchence. Składniki są najpierw smażone w misce multicookera, a następnie pieczone w nim.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka, grzyby i obraną cebulę. Zetrzyj ser.
Włącz tryb "smażenia" i umieść masło w misce wolnowaru.
Dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj grzyby i gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj filet z kurczaka, śmietanę, musztardę, mąkę, sól i mielony pieprz. Smaż wszystko razem przez 10 minut.
Posyp startym serem, zamknij pokrywkę i gotuj w trybie "Pieczenia" przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy