Nie ma nic prostszego niż taka prosta przekąska! W porządku, jeśli nie masz specjalnych płatków do przygotowania tempury. Możesz wziąć zwykłą bułkę tartą-okaże się inaczej, ale nie gorzej.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- mąka - 50 g
- bułka tarta (tempura) – 50 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Olej roślinny - 50 ml
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj składniki z wyprzedzeniem: rozmrozić paluszki krabowe i wlać mąkę i tempurę do płaskich talerzy.
Ubij jajko trzepaczką i dodaj do niego przyprawy do smaku.
Zanurz paluszki krabowe najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w tempurze.
Smaż je na oleju roślinnym na gorącej patelni przez kilka minut z każdej strony.
Podawaj z ulubionym sosem. Wolę słodkie chili lub japoński majonez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy