Możesz przygotować taką przekąskę o każdej porze roku, ponieważ wszystkie niezbędne składniki można łatwo znaleźć w najbliższym sklepie. Bułka pita z paluszkami krabowymi i jajkiem jest bardzo satysfakcjonująca. Zjedz go na śniadanie, a do obiadu nie będziesz pamiętać o jedzeniu.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- Zieleń (różna) – 20 g
- majonez - 150 ml
- ser topiony - 150 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, warzywa i obrane jajka.
Zetrzyj ser topiony.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Posyp topionym serem, ziołami, paluszkami krabowymi i jajkami.
Pieprz, sól i zwiń bułkę.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3-5 godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy