przekąski 09.07.2023

galaretka z głowy wieprzowej

5 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka z głowy wieprzowej
ld1976, stock.adobe.com
0

Wielu obawia się głowy świni, ale w rzeczywistości jest to bardzo cenny składnik. Okazuje się cudownym bogatym galaretowatym mięsem. Oczywiście ma swoje własne cechy i specyfikę. Ale w przepisie omówię każdy krok tak szczegółowo, jak to możliwe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij uszy od głowy świni i namocz głowę w wodzie przez 8-12 godzin. Okresowo zmieniaj wodę.

Pokrój go na kawałki, ponownie spłucz, zalej wodą i zagotuj, usuwając pianę.

Gotuj przez 2 godziny na słabym Onecie.

Dodaj umyte i nacięte, ale nieobrane cebule i sól.

Po kolejnych 2 godzinach dodaj paprykę, marchewkę, czosnek, lavrushkę i udka.

Po kolejnych dwóch godzinach odcedź bulion.

Zdemontuj mięso i włóż do kokilek. Wlać bulion.

Pozwól obrabianym przedmiotom ostygnąć i włóż do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy