kharcho z ryżem bez śliwek na zimę

2 godz. 0 min.
2 porcje
Kharcho z ryżem bez śliwek na zimę
0

Zbiory na zimę to nie tylko sposób na zachowanie zbiorów owoców i warzyw. Możesz nawet konserwować całe potrawy lub prawie gotowe bazy dla nich – tylko dla wygody. Złap wspaniały przepis na kharcho z ryżem bez śliwek na zimę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę i chili i smaż je do miękkości.

Połącz cebulę i pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę na małym ogniu.

Dodaj cukier, sól, posiekane orzechy, ryż i wszystkie przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Dodaj posiekane zioła, czosnek i ocet i gotuj przez kolejne 15 minut.

Rzuć kharcho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy