sałatki 12.02.2022

koreańska marchewka z papryką i gotowaną wieprzowiną

15 min
5 porcji
Marchewka po koreańsku z papryką i gotowaną wieprzowiną
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Przepyszna sałatka w stylu azjatyckim. Aby uzyskać idealny wynik, potrzebujesz soczystych warzyw i najbardziej gotowanego mięsa. Miłośnicy pikantnej kuchni mogą dodać chili lub imbir. Z tych proporcji uzyskuje się danie o średniej ostrości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, ocet i przyprawy. Wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.

Pokrój wieprzowinę, zioła, obraną cebulę i paprykę.

W misce z marchewką dodaj cebulę, zioła, paprykę i wieprzowinę.

Dodaj ocet, rozgrzany do czerwoności olej, czosnek przepuszczony przez prasę i dobrze wymieszaj. Przykryj i umieść w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy