Sałatka z rybą i pomidorami na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Sałatka z rybą i pomidorami na zimę
0

Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że sałatka z rybą i pomidorami w słoikach to coś dziwnego. Ale w rzeczywistości są to doskonałe konserwy rybne, znacznie lepsze niż jakikolwiek sklep. Możesz też wybrać swoją ulubioną rybę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój rybę, pokrój na porcje i gotuj przez 15-20 minut.

Gotuj ryż do połowy ugotowany.

Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.

Drobno posiekaj cebulę i paprykę, zetrzyj marchewki i smaż warzywa do miękkości w połowie oleju.

Dodaj pozostały olej i rybę do pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.

Włóż smażenie do pomidora, dodaj sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Dodaj ryż, gotuj przez kolejne 15 minut i wlej ocet.

Zwiń sałatkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy