Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że sałatka z rybą i pomidorami w słoikach to coś dziwnego. Ale w rzeczywistości są to doskonałe konserwy rybne, znacznie lepsze niż jakikolwiek sklep. Możesz też wybrać swoją ulubioną rybę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę, pokrój na porcje i gotuj przez 15-20 minut.
Gotuj ryż do połowy ugotowany.
Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.
Drobno posiekaj cebulę i paprykę, zetrzyj marchewki i smaż warzywa do miękkości w połowie oleju.
Dodaj pozostały olej i rybę do pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Włóż smażenie do pomidora, dodaj sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Dodaj ryż, gotuj przez kolejne 15 minut i wlej ocet.
Zwiń sałatkę w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy