przekąski 22.01.2022

hummus z pikantną papryką

20 min
3 porcje
Hummus z pikantną papryką
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Masz trochę wolnego czasu? Przygotuj pyszny hummus z pikantną papryką. Zdrowa przekąska spodoba się wszystkim i będzie odpowiednia o każdej porze dnia. Ponadto można go ugotować bardziej i bezpiecznie przechowywać w lodówce do trzech dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzycę w puszkach wrzucić do durszlaka i odstawić na 5 minut do szklanki cały płyn.

Umieść ciecierzycę, oliwę z oliwek, tahini i połowę mielonej papryki w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.

Dodaj sok z cytryny, sól i włącz blender na kolejne 2 minuty.

Połóż hummus na talerzu i posyp pozostałą papryką. Opcjonalnie można również dodać zioła, sok z cytryny i olej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy