przekąski 28.06.2023

Julienne z pieczarkami i szynką

35 min
4 porcje
Julienne z pieczarkami i szynką
neirfy, stock.adobe.com
0

Co ciekawe, julienne może być wspaniałym sposobem na wykorzystanie szerokiej gamy produktów spożywczych, które można znaleźć w lodówce. Na przykład, jeśli masz tylko trochę szynki – po prostu dodaj grzyby, a danie jest prawie gotowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i grzyby i smaż do miękkości. Doprawić.

Dodaj pokrojoną szynkę i smaż jeszcze przez kilka minut.

Dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, mieszając.

Włóż julienne do kokilek, posyp tartym serem i wyślij na 15-20 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy