Zawsze przechowuję mrożone warzywa w lodówce. Świetnie pomagają, gdy trzeba szybko coś ugotować. Ostatnio na przykład gotowałem omlet z warzywami. Trochę usmażono, zalano mieszanką jajeczną i po kilku minutach danie było już gotowe.
Składniki
- jaja kurze - 5 sztuk
- mleko - 120 ml
- mrożone warzywa - 300 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka wymieszać z mlekiem, mielonym pieprzem i solą.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia", wlej olej i smaż mrożone warzywa przez 5-7 minut. Pod koniec ciecz powinna całkowicie odparować.
Wlej mieszankę jajeczną, zamknij pokrywkę i włącz program pieczenia na 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy