dania główne 23.02.2022

omlet z mrożonymi warzywami w powolnej kuchence

30 min
4 porcje
Omlet z mrożonymi warzywami w powolnej kuchence
nadianb, stock.adobe.com
0

Zawsze przechowuję mrożone warzywa w lodówce. Świetnie pomagają, gdy trzeba szybko coś ugotować. Ostatnio na przykład gotowałem omlet z warzywami. Trochę usmażono, zalano mieszanką jajeczną i po kilku minutach danie było już gotowe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka wymieszać z mlekiem, mielonym pieprzem i solą.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia", wlej olej i smaż mrożone warzywa przez 5-7 minut. Pod koniec ciecz powinna całkowicie odparować.

Wlej mieszankę jajeczną, zamknij pokrywkę i włącz program pieczenia na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy