Najzdrowszą i niskokaloryczną zapiekanką z twarogu jest zapiekanka z twarogu na mące ryżowej. Jest odpowiedni nawet dla zwolenników diety bezglutenowej. Najważniejsze, że nie jest sucha. I tu na ratunek przychodzi nadzienie jagodowe.
Składniki
- twaróg - 450 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka ryżowa - 40 g
- śmietana - 2 art.
- substytut cukru - 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta
- Borówka - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg ze śmietaną i jajkami w blenderze, aż będzie gładki.
Dodaj substytut cukru, mąkę ryżową i proszek do pieczenia i wymieszaj.
Umieść połowę masy w formie, a na niej jagody. Na wierzch z pozostałym twarogiem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy