dania główne 02.02.2022

skrzydełka z kurczaka z pietruszką i czosnkiem w piekarniku

50 min
6 porcji
Skrzydełka z kurczaka z pietruszką i czosnkiem w piekarniku
Liudmyla, stock.adobe.com
0

Aby zrobić pyszne skrzydełka, nie musisz biegać do sklepu po drogie przyprawy i sosy. Świeża pietruszka i czosnek doskonale poradzą sobie z zadaniem. Wygodne jest gotowanie w rękawie, ale można również użyć formy z ciasno dopasowaną pokrywką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.

Drobno posiekaj pietruszkę i czosnek.

Połącz skrzydełka, pietruszkę, czosnek, mielony pieprz, sól i olej.

Wymieszaj rękami, delikatnie masując każdy kawałek. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 1,5 godziny w temperaturze pokojowej.

Włóż skrzydła do rękawa, mocno zawiąż i wyślij na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy