dania główne 22.01.2022

Gołąbki z mielonego indyka

1 godz. 15 min.
6 porcji
Gołąbki z mielonego indyka
freeskyline, stock.adobe.com
0

Chcesz, aby Klasyczne gołąbki smakowały jeszcze lepiej? Ugotuj je z mielonym indykiem! Dietetyczne mięso nadaje potrawie nutę wyrafinowania. Nie musisz długo gotować takich gołąbków-dosłownie 40-45 minut i możesz je zebrać na stole!

Składniki

dla gołąbków:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wytnij łodygę i umieść kapustę w garnku z wrzącą wodą.

Okresowo wyjmuj kapustę z patelni i wyjmuj gotowe liście widelcem. Kontynuuj, aż zabraknie odpowiednich liści.

Ryż opłucz pod bieżącą wodą, zalej wrzącą wodą i przykryj przez 15 minut.

Obierz cebulę i drobno posiekaj, zetrzyj marchewki.

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż marchewki z cebulą na złoty kolor.

Weź część smażenia do nadzienia, dodaj sok pomidorowy, ziele angielskie i liść laurowy do reszty. Gotuj przez 10 minut.

W głębokiej misce połącz mięso mielone, ryż, jajko, smażenie, sól, kolendrę i zmielony czarny pieprz. Dobrze zagnieść masę rękami.

Połóż trochę nadzienia na krawędzi liścia kapusty i zwiń go w luźną kopertę. Powtórz z pozostałymi liśćmi.

Przykryj dno patelni liśćmi kapusty, ułóż luźnymi rzędami kapusty na wierzchu.

Wlej wrzący bulion, smaż pomidory, sól i gotuj przez 45 minut pod pokrywką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy