Najsmaczniejsze i najpopularniejsze żeberka wieprzowe to klasyczne żeberka z grilla. Więc dzisiaj dowiemy się, jak je odpowiednio ugotować i co jest do tego potrzebne. Nie martw się, to jeszcze łatwiejsze niż się wydaje.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- sos sojowy - 30 ml
- czosnek - 2 ząbki
- ketchup - 2 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz żeber i przetrzyj żeberka tą mieszanką.
Umieść je w naczyniu do pieczenia i przykryj folią.
Piecz przez 45 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 20-30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy