Radzę ułożyć tę sałatkę warstwami i za pomocą pierścienia do serwowania. Na górze-delikatne awokado, na dole – masa mięsa kraba i innych składników. Okazuje się nie tylko smaczny, ale także bardzo piękny.
Składniki
- mięso kraba - 200 g
- awokado - 1 rzecz
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 2 kawałki
- oliwki - 1 garść
- majonez - 2 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez 3-4 minuty po ugotowaniu.
Pokrój jajka, oliwki i wiśnie tak drobno, jak to możliwe. Dodaj posiekane mięso kraba.
Dopraw sałatkę majonezem i ułóż w pierwszej warstwie.
Pokrój awokado w kostkę, skrop sokiem i pieprzem.
Ułóż warstwę awokado na wierzchu. W razie potrzeby udekoruj sałatkę oliwkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy