dania główne
08.11.2022
żeberka wieprzowe z ziemniakami w powolnej kuchence
1 godz. 30 min.
4 porcje
Powolna kuchenka to doskonałe narzędzie do gotowania ulubionych potraw. Na przykład żeberka wieprzowe z ziemniakami. Tak, nawet w tak trudnym przypadku można łatwo obejść się bez piekarnika, grilla, a nawet prostej patelni.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- ziemniaki - 600 g
- cebula - 150 g
- oliwa z oliwek - 4 art.
- tymianek - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cukier - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj masło, posiekany tymianek, cukier i przyprawy do smaku.
Polej pokrojone żeberka i marynuj przez pół godziny.
Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w natłuszczonej misce multicookera przez 20 minut w kroju "pieczenie". Okresowo odwracaj.
Odłóż ziemniaki i podobnie w tym samym trybie podsmaż cebulę pokrojoną w pióra na złoty kolor.
Odłóż cebulę na ziemniaki i smaż żeberka w misce przez 15-20 minut.
Dodaj ziemniaki z cebulą i kontynuuj gotowanie razem przez kolejne 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy