sałatki 22.01.2022

Ostra sałatka z pekińskiej kapusty i warzyw

2 h 10 min.
4 porcje
Pikantna sałatka z kapustą pekińską i warzywami
Stanislav Ostranitsa, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowy surówka z pekińskiej kapusty spodoba się wszystkim fanom ostrego niewiele. Podejdzie u wegetarian i tych, którzy przestrzega ścisłej diety. To duży plus azjatyckiej kuchni: kalorii niewiele, ale smak bardzo bogaty.

Składniki

do sałatki:
do tankowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj kapustę pekińską i rozgnieć rękami.

Pokrój wiśnie na ćwiartki, zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i posiekaj czosnek i chili.

Dodaj sezam i posiekaną zieloną cebulę.

Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej sałatkę.

Wymieszaj i pozwól mu parzyć przez dwie godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy