Jedna z najciekawszych sałatek z zielonymi pomidorami, jakie spotkałem! Co więcej, można go podawać natychmiast lub dobrze marynować przez noc pod pokrywką. Wybierz mniejsze pomidory o słodkawym smaku.
Składniki
- zielone pomidory - 600 g
- koreańska marchewka - 200 g
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- kolendra - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet jabłkowy - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- kolendra - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mniejsze pomidory, przykryj oliwą z oliwek i octem i dopraw do smaku.
Dodaj koreańską marchewkę i wrzuć sałatkę.
Dodaj posiekany czosnek, chili i kolendrę i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy