Specjalnie dla miłośników prostych przepisów o jasnym smaku proponuję tę sałatkę z tuńczykiem i ostrą papryką. Najważniejsze jest tutaj eksperymentowanie z ulubionymi przyprawami. Co więcej, tuńczyk doskonale wchłania ich smak.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- jaja kurze - 1 rzecz
- ser topiony - 50 g
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- czosnek - 1 ząbek
- majonez - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajko na twardo, ostudź pod zimną wodą i zetrzyj.
Podobnie zetrzyj topiony ser i dodaj tuńczyka rozgniecionego widelcem.
Drobno posiekaj czosnek i ostrą paprykę, a także dodaj do sałatki.
Dopraw wszystko majonezem z przyprawami do smaku i udekoruj liściem zieleni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy