sałatki
22.01.2022
ciepła sałatka z wątróbki drobiowej, marynowanej cukinii i papryki
25 min
4 porcje
Kiedy nie ma czasu na przygotowanie kilku potraw, preferuję obfitą sałatkę. Najczęściej używam mięsa lub wątróbki drobiowej jako głównego składnika. Dzisiaj postanowiłem wybrać drugą opcję. Spróbujmy ugotuj to razem.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- cukinia (marynowane) – 200 g
- papryka - 2 kawałki
- Olej roślinny - 5 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową, obierz i osusz.
Podgrzej 3 łyżki oleju na patelni i smaż wątrobę, aż będzie miękka.
Pokrój marynowaną cukinię i obraną paprykę.
Na osobnej patelni rozgrzej pozostały olej i smaż paprykę przez 3-5 minut.
Połóż paprykę na talerzu i skrop octem jabłkowym.
Dodaj wątróbkę drobiową i marynowaną cukinię.
Pieprz, sól i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy