Przygotowanie pysznej sałatki jest proste. Używaj ulubionych potraw, próbuj i eksperymentuj z przyprawami. Uwielbiam prostą sałatkę z marynowanych grzybów i wodorostów. Jest lekki, apetyczny i można go przechowywać w lodówce do tygodnia.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 200 g
- Grzyby (marynowane) – 200 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.
Wymieszaj cebulę z octem jabłkowym, przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 10 minut.
Zmiel marynowane grzyby.
Połącz kapustę morską, grzyby i marynowaną cebulę.
Dodaj przyprawy, sól, olej roślinny i wymieszaj.
Gotową sałatkę można posypać sezamem lub posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy