Sałatka grecka bez przesady można nazwać jedną z najpopularniejszych. Wszystko jest tak proste, że nawet niedoświadczony kucharz może go ugotować. Opowiadam ciekawy przepis z fioletową cebulą, kaparami i fetą.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- ogórki - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- kapary - 1 łyżeczka
- oliwki (bez pestek) – garść
- feta - 150 G
- oregano - 0,5 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki, fetę i obraną cebulę.
Wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny i oregano.
W szerokiej misce połącz pomidory, ogórki, fetę, cebulę, oliwki i kapary.
Dodaj sól, zmielony pieprz, polej dressingiem i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy