sałatki
 22.01.2022
Sałatka mięsna z kurczakiem, fasolką szparagową, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
 15 min
 4 porcje
 
Od czasu do czasu lista potraw musi być aktualizowana. Wypróbuj świetny przepis na obfitą i przepyszną sałatkę. Używam świeżej zielonej fasoli, ale można też gotować z mrożoną. Aby to zrobić, smaż go na szybkim ogniu przez 5-7 minut.
Składniki
- kurczak (gotowane) – 350 g
 - fasolka szparagowa - 300 g
 - oliwki (bez pestek) – garść
 - pomidory koktajlowe - 200 g
 - sok z cytryny - 3 łyżeczka
 - oliwa z oliwek - 3 art.
 - sól - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz zieloną fasolkę i pokrój na małe kawałki.
Gotuj fasolę we wrzącej wodzie z solą przez 5 minut i wrzuć do durszlaka.
Lekko schłodzoną fasolę skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać.
Pokrój gotowane mięso i pomidory koktajlowe.
Połącz fasolkę szparagową, mięso, oliwki i pomidory.
Dodaj sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.
Gotową sałatkę można posypać orzeszkami pinii i świeżą bazylią.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy