sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; Mimoza & 187; z czerwoną rybą

25 min
8 porcji
Sałatka
bbivirys, stock.adobe.com
0

Chcesz zaskoczyć gości nową wersją sałatki "Mimoza"? Popularne danie będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli zastąpisz konserwy czerwoną rybą. Co więcej, nie trzeba kupować filetów, mogą to być nawet wykończenia. Nadal będą musiały zostać drobno posiekane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę w drobną kostkę.

Obierz jajka, podziel na białka i żółtka,zetrzyj.

Zetrzyj topiony ser i obrane ziemniaki.

Zetrzyj dwie marchewki, jedną pokrój w cienkie, długie talerze i odłóż na bok.

Posiekaj połowę koperku, resztę zachowaj do dekoracji.

Na szerokim talerzu ułóż warstwę ziemniaków, soli i pieprzu.

Posmaruj majonezem, dodaj warstwę roztopionego sera.

Ułóż czerwoną rybę zmieszaną z koperkiem. Pieprz i posmaruj majonezem.

Następnie ułóż białka i marchewki. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.

Posyp grubo żółtkami na wierzchu, udekoruj koperkiem i kwiatami marchwi.

Posyp sałatkę mielonym pieprzem i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy