Nawet ci, którzy nie świecą umiejętnościami kulinarnymi, mogą przygotować tę sałatkę. Jedyną trudnością jest to, aby nie strawić kałamarnicy. Przepis szczegółowo opisuje, jak postępować prawidłowo. Bądź ostrożny, a odniesiesz sukces!
Składniki
- kalmary - 3 tusze
- papryka - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 100 g
- żółte pomidory (średnie) – 2 kawałki
- Zieleń (Dowolna) – 50 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 30 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i włóż do ostygnięcia na talerzu.
Pokrój schłodzone kalmary i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój oba rodzaje pomidorów i obraną paprykę.
Posiekaj lub rozerwij warzywa rękami.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz i olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy