Jeśli nadal boisz się zadzierać z łososiem, ponieważ jest to delikatna ryba – chciałbym rozwiać te obawy. Najłatwiej zacząć od takiej sałatki z owocami morza. Tutaj po prostu nie da się pomylić i popełnić błędu.
Składniki
- łosoś - 200 g
- koktajl morski - 350 g
- Mieszanka sałatek - 200 g
- papryka - 3 kawałki
- cytryna - 0.5 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko natrzyj łososia przyprawami i piecz w folii przez 15 minut w 190 stopniach.
Smaż owoce morza przez 7-10 minut, aż będą miękkie.
Pokrój paprykę i losowo posiekaj łososia.
Dopraw sałatkę sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy