Fasolka szparagowa doskonale komponuje się z rybami w puszkach i każdą rybą. Nie bez powodu jest często przygotowywany jako dodatek. Tak więc w takiej sałatce ta kombinacja ponownie ujawnia się w całej okazałości. Jeśli nie boisz się eksperymentów, dodaj jeszcze kilka plasterków jabłka lub gruszki.
Składniki
- fasolka szparagowa - 200 g
- rukola - 140 g
- pomidory koktajlowe - 180 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- oliwki - 2 garści
- konserwy rybne - 1 Bank
- sardele - 1 Bank
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolkę we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty i ostudź.
Gotuj osobno i grubo posiekaj jajka.
Pokrój pomidory, posiekaj rukolę i dodaj oliwki do sałatki.
Ułóż konserwy rybne i anochusy i polej sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy