chutney z mango na zimę

30 min
4 porcje
Chutney z mango na zimę
marysckin, stock.adobe.com
0

Pikantny indyjski sos chutney z mango zachwyca nawet smakoszy. Ale gotowanie go raz nie jest zbyt racjonalne i wygodne. Dlatego proponuję zrobić to od razu większe i zwinąć w małe słoiki na zimę.

Składniki

  • Mango - 4 kawałki
  • Chili - 4 kawałki
  • czosnek - 4 ząbki
  • ocet - 1 art.
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • cukier - 0.5 łyżeczka
  • Curry - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mango w drobną kostkę i smaż przez kilka minut, aż będzie miękkie.

Dodaj posiekany czosnek i chili i smaż jeszcze przez kilka minut.

Dodaj przyprawy i ocet, wszystko dokładnie wymieszaj. Ubij blenderem według uznania.

Rzuć ostry sos w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy