maliny z cukrem bez gotowania w lodówce

20 min
4 porcje
Maliny z cukrem bez gotowania w lodówce
butus, stock.adobe.com
0

Ktoś trzyma te jagody w zamrażarce, mielę maliny z cukrem i nie gotuję. W lodówce takie maliny mogą stać bardzo długo. Wszystkie najbardziej przydatne właściwości są zachowane, jeśli zbierasz Maliny w ten sposób.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz maliny, usuń nadmiar płynu ręcznikiem papierowym.

Przełóż maliny przez maszynkę do mięsa i dodaj cukier. Dobrze wymieszaj.

Przygotuj słoiki. Nie trzeba ich sterylizować, najważniejsze jest, aby dobrze je umyć i wysuszyć.

Wlej maliny z cukrem do słoików, zamknij pokrywkę i wyślij do lodówki. Możesz natychmiast zjeść maliny lub zostawić je na zimę i pić z herbatą.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy