
Trudno wyobrazić sobie zimowe preparaty bez co najmniej kilku słoików sałatki z cebulą i ogórkami. Radzę dodać więcej różnorodnych ziół i ziół – nadają potrawie pikanterii i sprawiają, że jest znacznie bardziej oryginalna.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- cebula - 300 g
- Olej roślinny - 200 ml
- cukier - 3 art.
- sól - 1 art.
- ocet - 7 art.
- koperek - 1 pęczek
- pietruszka - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Mniejsze ogórki i cebulę. Posiekaj natkę pietruszki z koperkiem.
Dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny z warzywami, wymieszaj i pozostaw na 2,5 godziny.
Umieść sałatkę na małym ogniu, zagotuj i gotuj przez 5-7 minut.
Natychmiast zwiń go w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy