Niezwykłe przygotowanie zdrowych i smacznych warzyw. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a wyniki nie wstydzą się pochwalić nawet zazdrosnym sąsiadom. Opowiadam mój przepis na sałatkę z fasoli szparagowej z warzywami. Gwarantuję, że ci się spodoba!
Składniki
- fasolka szparagowa - 1 kg
- papryka - 500 g
- marchew - 300 g
- cebula - 300 g
- ocet - 2 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielona kolendra - do smaku
- majeranek - do smaku
- cukier - 50 g
- Sol - 25 g
- woda - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj zieloną fasolkę, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.
Wymieszaj wszystkie półfabrykaty, dodaj sól, cukier, przyprawy i olej. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodaj ocet, delikatnie wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Ułóż gorącą sałatkę w przygotowanym pojemniku i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy