przekąski 15.04.2022

bakłażan syczuański

20 min
4 porcje
Bakłażany w stylu syczuańskim
kravtzov, stock.adobe.com
0

Kuchnia Syczuańska jest bardzo pikantna, więc pamiętaj o tym przy wyborze przystawki. I spróbuj przypraw według własnego gustu, aby nie przesadzić. Zwłaszcza jeśli gotujesz bakłażana dla całej rodziny lub dla gości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj bakłażana i pokrój w kostkę. Smaż je na jednej łyżce oleju na dużym ogniu, aż będą brązowawe.

Dodaj czosnek, imbir i chili i smaż przez kolejne 30 sekund.

Wymieszaj pozostałe składniki w sosie i włóż do niego bakłażany.

Dusić wszystko dobrze na małym ogniu przez 5 minut i posypać przystawkę posiekaną zieloną cebulą.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy