przekąski 22.01.2022

kanapki z pomidorami, mozzarellą i bazylią

15 min
2 porcje
Kanapki z pomidorami, mozzarellą i bazylią
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Klasyczne włoskie połączenie pomidorów, bazylii i mozzarelli – teraz także w kanapkach. Polecam wysłać je do piekarnika lub kuchenki mikrofalowej na kilka minut, aby lekko stopić ser. Będzie jeszcze smaczniejszy i nic na pewno się nie rozpadnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opiekaj chleb na grillu lub patelni na złoty kolor bez oleju.

Posmaruj dwa plasterki pesto i ułóż na wierzchu plasterki pomidora.

Ułóż na nich kawałki mozzarelli, bazylię na wierzchu i przykryj chlebem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy