przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku z adjika

15 min
6 porcji
Marchewka po koreańsku z adżiką
Anzhela, stock.adobe.com
0

Gotowanie według tego przepisu jest bardzo wygodne, ponieważ zapasy domowej roboty Adjiki są zawsze w spiżarni. W zależności od ostrości suplementu można stosować różne przyprawy. Nie zapominaj, że z czasem ostrość spada, a przekąska jest bardziej miękka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, mieloną kolendrę i ocet. Wymieszaj rękami, dobrze ugniatając marchewki.

W osobnym pojemniku wymieszaj olej, adjika i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej powstałą marynatę do marchewki, wymieszaj i przykryj folią spożywczą. Przed podaniem zaparz przekąskę przez 3-4 godziny w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy