przekąski 21.07.2023

szparagi po koreańsku

30 min
4 porcje
Szparagi po koreańsku
Yihsun, stock.adobe.com
0

Szparagi po koreańsku-ten nie jest dokładnie tymi zielonymi pędami, do których jesteśmy przyzwyczajeni. W przypadku kuchni koreańskiej mówimy o swoistym produkcie sojowym, który w ojczyźnie nazywa się fuzhu. Zasadniczo fuzhu jest wytwarzany z mleka sojowego. A potem przygotowują pikantną przekąskę z tych szparagów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej zalej szparagi czystą zimną wodą i pozostaw pod prasą na 8-12 godzin.

Okresowo zmieniaj wodę. Szparagi powinny stać się jędrne i miękkie.

Pokrój na 5 cm kawałki, wymieszaj z solą i esencją octową i pozostaw na 15 minut. Spuść płyn.

Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor. Dodaj do szparagów.

Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj przekąskę i wstaw na noc do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy