przekąski 28.06.2023

Chudy pasztet z fasoli z grzybami

50 min
6 porcji
Chudy pasztet z fasoli z grzybami
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

W okresie ograniczonego odżywiania ważne jest włączenie do diety wystarczającej ilości zdrowej żywności. Doskonałą opcją byłby chudy pasztet z fasoli z grzybami. Zawiera dużo białka roślinnego, witamin i minerałów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wstępnie namocz fasolę przez 4 godziny w zimnej wodzie.

Przełóż na patelnię, zalej świeżą wodą i gotuj przez 40 minut.

Pokrój grzyby i obraną cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby i gotuj, aż cała wilgoć wyparuje. Średnio zajmuje to około 10 minut.

W głębokiej misce połącz gotowaną fasolę i pieczeń.

Dodaj sól, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i zmiksuj blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy