Kanapki z ogórkiem już nikogo nie zaskoczą. Ale proponuję pójść dalej i użyć cienkich plasterków cukinii. Dają tę samą soczystość i konsystencję, ale jednocześnie zupełnie inny smak. A dla urody udekoruj przekąskę żółtymi pomidorami.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- ser śmietankowy - 2 art.
- żółte pomidory - 2 kawałki
- cukinia - 1 rzecz
- Zieleń - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posmaruj chleb serem śmietankowym.
Pokrój surową cukinię na cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw i ułóż na chlebie.
Ułóż kliny żółtych pomidorów na wierzchu, posyp przyprawami i udekoruj kanapkę ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy