Garść orzechów nadaje forshmakowi wspaniały smak i aromat. Ale pamiętaj, aby wziąć pod uwagę różnicę tekstur podczas ich mielenia. Jeśli nie lubisz twardych cząstek o konsystencji pasztetowej, zmiel orzechy w młynku do kawy.
Składniki
- śledź (filet) – 600 g
- orzechy włoskie - 80 g
- masło - 30 g
- cebula - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- jaja kurze - 3 kawałki
- gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, obierz jabłko i cebulę, drobno posiekaj orzechy.
Przełóż śledzie, cebulę, jabłko i jajka przez maszynkę do mięsa.
Dodaj roztopione masło, posiekane orzechy i przyprawy i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy