przekąski 20.06.2023

Rolada wątrobowa

40 min
4 porcje
Rolada wątrobowa
0

Przepis dla tych, którzy nie boją się trudności. Będziesz musiał majstrować przy rolce z wątroby, ale w końcu otrzymasz niesamowicie smaczną i oryginalną przekąskę. Konwencjonalnie cały proces można podzielić na trzy etapy: pracę nad podstawą wątroby, pieczenie warzyw i montaż rolki.

Składniki

dla podstawy wątroby:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel wątrobę w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z mąką, ubitymi jajkami, solą, przyprawami i miękkim masłem.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, wlej grubą warstwę ciasta wątrobowego i spłaszcz.

Wyślij obrabiany przedmiot na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Wyjmij ciasto z piekarnika i zwiń je razem z pergaminem. Odłóż na bok na 15 minut.

Posiekaj marchewkę, obraną cebulę i paprykę.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki, paprykę i gotuj przez 5-7 minut.

Posyp solą, pieprzem i wymieszaj.

Rozwiń bułkę, oddziel ciasto od papieru i posmaruj majonezem.

Ułóż pieczone warzywa, równomiernie rozprowadź i ponownie zwiń bułkę.

Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy