przekąski 03.07.2023

Tatar z makreli

20 min
2 porcje
Tatar z makreli
0

Klasyczny Tatar jest zrobiony ze świeżej wołowiny najwyższej jakości. Jednak z biegiem czasu pojawiły się różne odmiany przepisu na Tatar. Dziś proponuję używać makreli jako głównego składnika - sama przyjemność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń skórkę z limonki i wyciśnij sok z połowy limonki.

Drobno posiekaj daikon, posiekaj kolendrę i zetrzyj imbir.

Pokrój makrelę na filety, drobno posiekaj.

Wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem sezamu i daikon.

Wyślij przedmiot do lodówki na 20 minut.

Ułóż warstwę daikon, a następnie makrelę za pomocą foremek.

Posyp sezamem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy