
Klasyczny Tatar jest zrobiony ze świeżej wołowiny najwyższej jakości. Jednak z biegiem czasu pojawiły się różne odmiany przepisu na Tatar. Dziś proponuję używać makreli jako głównego składnika - sama przyjemność.
Składniki
- makrela - 1 rzecz
- Limonka - 1 rzecz
- suszone chili - 0.5 łyżeczka
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- kolendra - 0.25 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- imbir - 2 cm
- Tabasco - 3-4 krople
- Sezam - 2 art.
- daikon - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń skórkę z limonki i wyciśnij sok z połowy limonki.
Drobno posiekaj daikon, posiekaj kolendrę i zetrzyj imbir.
Pokrój makrelę na filety, drobno posiekaj.
Wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem sezamu i daikon.
Wyślij przedmiot do lodówki na 20 minut.
Ułóż warstwę daikon, a następnie makrelę za pomocą foremek.
Posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy