przekąski 03.07.2023

Julienne z kurczakiem

30 min
2 porcje
Julienne z kurczakiem
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Nie lubię zmieniać planów, więc kiedy zobaczyłem, że nie ma grzybów w domu, ugotowałem julienne z kurczakiem bez nich. Okazało się niezwykłe, ale smaczne. Moja rodzina i ja jednogłośnie doszliśmy do wniosku, że takie danie można czasem ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety i obraną cebulę.

Zetrzyj ser.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj filety i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Posyp mąką, solą, gałką muszkatołową i wymieszaj.

Wlej ciepłą śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Rozłóż obrabiany przedmiot w natłuszczonych foremkach i posyp startym serem.

Piecz julienne przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy