Możesz zrobić słodkie babeczki bez cukru. Aby to zrobić, potrzebujesz standardowego zestawu produktów i skondensowanego mleka. Użyłem całego słoika, ale myślę, że połowa mogłaby wystarczyć. Tutaj już każdy orientuje się według własnych upodobań.
Składniki
- mąka - 350 g
- śmietana - 150 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko skondensowane - 400 g
- masło - 100 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij miękkie masło mikserem, aż będzie białe.
Bez przerywania pracy miksera dodaj jajka, mleko skondensowane i śmietanę.
Dodaj proszek do pieczenia, mąkę, wanilinę i dobrze wymieszaj.
Włóż ciasto do przygotowanych kokilek, wypełniając je tylko w dwóch trzecich. Piec 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy