pieczenie 06.12.2022

rogaliki w domu

1 godz. 20 min.
10 porcji
Rogaliki w domu
Aygul Bulté, stock.adobe.com
0

Rogaliki w domu można przygotować zarówno z ciasta sklepowego, jak i samodzielnie. Nie będą gorsze w smaku, ale gotowane ciasto w domu będzie jeszcze smaczniejsze i bardziej chrupiące. Z nadzieniem możesz również projeksperymentować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej, dodaj sól, drożdże, cukier i wymieszaj. Dodaj mąkę i dobrze zagnieść ciasto. Wyślij go do lodówki na 40 minut.

Gdy ciasto stoi, wyjmij je i zwiń w okrąg, pokrój w trójkąty. Na końcu każdego trójkąta ułóż truskawki, posyp cukrem i zwiń rogalika.

Blacha do pieczenia pokryta pergaminem połóż rogaliki, posmaruj żółtkiem i wyślij do piekarnika, aby piec przez 30 minut w temperaturze 180C.

Wyjmij gotowe rogaliki, posyp je cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy