Rogaliki w domu można przygotować zarówno z ciasta sklepowego, jak i samodzielnie. Nie będą gorsze w smaku, ale gotowane ciasto w domu będzie jeszcze smaczniejsze i bardziej chrupiące. Z nadzieniem możesz również projeksperymentować.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej, dodaj sól, drożdże, cukier i wymieszaj. Dodaj mąkę i dobrze zagnieść ciasto. Wyślij go do lodówki na 40 minut.
Gdy ciasto stoi, wyjmij je i zwiń w okrąg, pokrój w trójkąty. Na końcu każdego trójkąta ułóż truskawki, posyp cukrem i zwiń rogalika.
Blacha do pieczenia pokryta pergaminem połóż rogaliki, posmaruj żółtkiem i wyślij do piekarnika, aby piec przez 30 minut w temperaturze 180C.
Wyjmij gotowe rogaliki, posyp je cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy