Z pewnością wielokrotnie widziałeś i próbowałeś babeczek jagodowych. W końcu jest to jeden z najpopularniejszych deserów na całym świecie. A czy wiesz, jak łatwo jest zrobić je samemu? Powiem ci dalej!
Składniki
- twaróg - 200 g
- masło - 100 g
- cukier - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 180 g
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- mąka migdałowa - 50 g
- Borówka - 200 g
- sól - 1 szczypta
- cytryna - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko i cukier w pianę, sól.
Dodaj twaróg, miękkie masło i skórkę z cytryny i ponownie ubij wszystko mikserem.
Dodaj przesianą mąkę zwykłą i migdałową i wymieszaj. Dodaj tam proszek do pieczenia.
Delikatnie wymieszaj jagody z ciastem i ułóż je w foremkach.
Piecz babeczki przez około 35-40 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy