Słodkie i pachnące śliwki cudownie uzupełniają masę twarogową. Co więcej, zarówno w świeżej formie, jak i w postaci takiej rumianej zapiekanki. Dzisiaj dowiemy się, jak ugotować go w powolnej kuchence i zaoszczędzić trochę czasu.
Składniki
- twaróg - 500 g
- suszone śliwki - 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 2 art.
- mąka - 2-3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz suszone śliwki w gorącej wodzie przez 5 minut i osusz.
Ubij twaróg z cukrem i jajkami w blenderze.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Nasmaruj miskę wolnowaru i rozłóż połowę masy twarogowej.
Ułóż suszone śliwki i przykryj pozostałym twarogiem.
Gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy