Jeśli lubisz też dodawać kapustę do kotletów z kurczaka, spróbuj wziąć Pekin. Faktem jest, że gotuje się bardziej miękko i szybciej, więc mięso mielone jest jeszcze delikatniejsze. Posiekaj go dokładnie w taki sam sposób, jak białą kapustę.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- kapusta pekińska - 150 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- bułka tarta - 0.5 szklanki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę pekińską i lekko podsmaż, aby zmniejszyć objętość.
Zamień filety w mięso mielone w dowolny sposób i wymieszaj z kapustą.
Dodaj przyprawy, jajko i połowę bułki tartej. Uformuj placki i zawiń w panierkę.
Smaż kotlety na średnim ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy