dania główne 06.04.2022

kotlety z kurczaka z kapustą pekińską

40 min
4 porcje
Kotlety z kurczaka z kapustą pekińską
irina, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz też dodawać kapustę do kotletów z kurczaka, spróbuj wziąć Pekin. Faktem jest, że gotuje się bardziej miękko i szybciej, więc mięso mielone jest jeszcze delikatniejsze. Posiekaj go dokładnie w taki sam sposób, jak białą kapustę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę pekińską i lekko podsmaż, aby zmniejszyć objętość.

Zamień filety w mięso mielone w dowolny sposób i wymieszaj z kapustą.

Dodaj przyprawy, jajko i połowę bułki tartej. Uformuj placki i zawiń w panierkę.

Smaż kotlety na średnim ogniu z obu stron, aż się zarumienią.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy