Na pierwszy rzut oka ta bułka wieprzowa wydaje się całkiem prosta. I rzeczywiście, nie ma tu wypełnienia wieloskładnikowego. Ale jest jedna cecha, która sprawia, że to danie jest Oryginalne i niepowtarzalne. Mianowicie - mięta w kompozycji. Trudno w to uwierzyć, prawda?
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- czosnek - 0.5 głowice
- mięta - 0.3 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- tymianek - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę, ubij i posyp przyprawami.
Drobno posiekaj miętę i tymianek, pokrój czosnek w plasterki.
Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną rolkę i zawiąż sznurkiem.
Natrzyj mięso przyprawami na wierzchu i piecz w piekarniku przez około 2 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy