dania główne 01.02.2022

Rolada wieprzowa z miętą

2 godz. 30 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z miętą
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka ta bułka wieprzowa wydaje się całkiem prosta. I rzeczywiście, nie ma tu wypełnienia wieloskładnikowego. Ale jest jedna cecha, która sprawia, że to danie jest Oryginalne i niepowtarzalne. Mianowicie - mięta w kompozycji. Trudno w to uwierzyć, prawda?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż wieprzowinę, ubij i posyp przyprawami.

Drobno posiekaj miętę i tymianek, pokrój czosnek w plasterki.

Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną rolkę i zawiąż sznurkiem.

Natrzyj mięso przyprawami na wierzchu i piecz w piekarniku przez około 2 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy