Twaróg tak dobrze komponuje się z startą czekoladą, że zastanawiasz się, dlaczego wcześniej nie próbowałeś takiej zapiekanki. Kolejnym plusem jest to, że czekolada może być używana inaczej – i za każdym razem będzie to nieco nowe danie.
Składniki
- twaróg - 450 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- Manka - 2 art.
- mleko - 70 ml
- czekolada (tarty) – 70 g
- wiórki kokosowe - 1 art.
- banany - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg, jajka i banana w blenderze.
Wymieszaj semolinę i mleko i pozostaw na 7 minut.
Połącz obie masy, dodaj płatki kokosowe i startą czekoladę.
Włóż zapiekankę do formy i wyślij na 35 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy