dania główne
02.02.2022
skrzydełka z kurczaka zapiekane z keczupem, kwaśną śmietaną i musztardą
50 min
4 porcje
Pieczone skrzydełka to danie, które zawsze przychodzi na ratunek. Czekasz na gości? Nie możesz wymyślić czegoś do gotowania na obiad lub po prostu chcesz zjeść coś pysznego? Gotuj skrzydełka! Zwracam uwagę na kolejny prosty przepis.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 600 g
- ketchup - 2 art.
- śmietana - 1 art.
- musztarda - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj skrzydła, dokładnie osusz i pokrój na stawy.
W osobnym pojemniku wymieszaj śmietanę, keczup i musztardę.
Skrzydła posolić, pieprzyć i wymieszać z przygotowanym sosem. Przykryj i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj masłem i ułóż skrzydła. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Ostrożnie odwróć skrzydełka i gotuj przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy