dania główne 02.02.2022

skrzydełka z kurczaka zapiekane z keczupem, kwaśną śmietaną i musztardą

50 min
4 porcje
Skrzydełka z kurczaka pieczone z keczupem, kwaśną śmietaną i musztardą
timolina, stock.adobe.com
0

Pieczone skrzydełka to danie, które zawsze przychodzi na ratunek. Czekasz na gości? Nie możesz wymyślić czegoś do gotowania na obiad lub po prostu chcesz zjeść coś pysznego? Gotuj skrzydełka! Zwracam uwagę na kolejny prosty przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj skrzydła, dokładnie osusz i pokrój na stawy.

W osobnym pojemniku wymieszaj śmietanę, keczup i musztardę.

Skrzydła posolić, pieprzyć i wymieszać z przygotowanym sosem. Przykryj i pozostaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj masłem i ułóż skrzydła. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Ostrożnie odwróć skrzydełka i gotuj przez kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy