kawior z bakłażana w piekarniku na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana w piekarniku na zimę
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Spośród dziesiątek, a nawet setek sposobów gotowania kawioru z bakłażana, ten jest jednym z moich ulubionych. A wszystko dlatego, że składniki są pieczone w piekarniku. Po pierwsze, nie musisz stać tak długo przy kuchence. Po drugie, warzywa nabierają zupełnie innych nut smakowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana wykałaczką i piecz w piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.

Zdejmij z nich skórkę i drobno posiekaj.

Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.

Obierz pomidory i zetrzyj je.

Wymieszaj wszystkie składniki, gotuj kawior przez 10 minut i włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy